Als je niets te verbergen hebt waarom zou je dan iemand wantrouwen?
Recente Tweets
Laatste reacties
  Artikelen
  Foto's
  Lijst met albums
  Europees Hof van Justitie oordeelt over opslag vingerafdrukken

  Europees Hof van Justitie oordeelt over opslag vingerafdrukken

  Datum: 2 oktober 2012 14:59
  Door: Henri (Alphen aan den Rijn)

  Het Europees Hof van Justitie moet gaan oordelen of de opslag van vingerafdrukken in paspoorten en identiteitskaarten in strijd is met het recht op privacy. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (de hoogste bestuursrechter in Nederland) heeft daartoe vier prejudiciële vragen gesteld aan het Europees Hof in Luxemburg. Met een prejudiciële vraag wordt gevraagd om uitleg van het recht van de Europese Unie.
  Het betreft een aantal zaken waarin burgemeesters van steden een aanvraag voor een paspoort of id-kaart niet in behandeling hebben genomen omdat de aanvragers weigerden vingerafdrukken af te geven. De Europese Unie verplicht lidstaten tot de opslag van vingerafdrukken in het paspoort en identiteitsbewijs. De Raad van State wil nu van het Hof in Luxemburg weten of de opslag volgens hem in strijd is met het recht op privacy.

  Het duurt ongeveer een jaar tot anderhalf jaar voordat het Hof uitspraak heeft gedaan. Daarna zal de Raad van State de behandeling voortzetten en uiteindelijk definitieve uitspraken doen in de geschillen tussen de burgemeesters en de vier aanvragers.
  Het is sinds 2009 verplicht voor alle Nederlandse gemeenten om vingerafdrukken af te nemen bij de aanvraag van een reisdocument. Twee vingerafdrukken worden in een chip op het document opgeslagen.

  Bron: http://www.opslagruimte-nieuws.nl/europees-hof-van-justitie-oordeelt-over-opslag-vingerafdrukken.html

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl