Als je niets te verbergen hebt waarom zou je dan iemand wantrouwen?
Recente Tweets
Laatste reacties
  Artikelen
  Foto's
  Lijst met albums
  School gaat leerlingen via RFID-chip volgen
  School gaat leerlingen via RFID-chip volgen
  27 mei 2012
   
  Een Amerikaans schooldistrict is van plan om leerlingen via een RFID-chip in hun studentenkaart te volgen, om zo nauwkeuriger het aantal leerlingen te kunnen tellen. Volgens schoolfunctionarissen helpt dit bij het beter in kaart brengen van de leerlingenopkomst, wat deels voor het budget verantwoordelijk is dat de scholen van de overheid krijgen. In eerste instantie wordt er bij twee scholen gestart. Als de test een succes is, zal die onder alle scholen in het Northside Independent School District worden uitgerold, wat betekent dat zo'n 100.000 leerlingen te volgen zijn.

  "We willen de technologische mogelijkheden benutten om scholen veiliger te maken, zodat we te allen tijde weten waar onze leerlingen zich op school bevinden, en om de inkomsten te laten toenemen", aldus woordvoerder Pascual Gonzalez. "Ouders verwachten dat we altijd weten waar hun kinderen zijn, en deze technologie helpt ons daarmee."

  Kosten
  De chiplezers op de scholen en in de schoolbussen kunnen de locatie van een leerling bepalen, maar zouden ze niet kunnen volgen zodra ze het schoolterrein verlaten. Daarnaast zou alleen geautoriseerd personeel toegang tot de informatie hebben.

  De kaarten gaan zo'n 10 euro per leerling kosten. Het opstarten van het pilotprogramma kost 420.000 euro en nog eens 100.000 euro per jaar om te onderhouden. Aangezien het schooldistrict 140.000 euro per dag misloopt door afwezige kinderen, zou het programma zichzelf moeten terugbetalen.
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl