Als je niets te verbergen hebt waarom zou je dan iemand wantrouwen?
Recente Tweets
Laatste reacties
  Artikelen
  Foto's
  Lijst met albums
  Chip in kenteken: geen ontkomen meer aan
  Chip in kenteken: geen ontkomen meer aan
   
  De Nederlandse overheid gaat onze kentekenplaten massaal chippen. Daar lijkt geen ontkomen meer aan. Eind vorig jaar leurde een VVD’er al met dit idee, en nu komt ook de RAI Vereniging met een advies aan minister Schultz om de RFID-chip op grootschalige wijze te implementeren in auto’s. Een ultiem middel om totaalcontrole op de weg te verkrijgen in de strijd tegen benzine- en autodiefstal.
  De chip van het type RFID (Radio Frequency Identification) leent zich goed om op afstand op een simpele manier te worden uitgelezen. Elke chip in het kenteken krijgt een unieke code die, samen met de cijfer/lettercombinatie op de plaat, voor een unieke identiteit zorgt. Alsnog fraudegevoel door middel van jatten zegt u? Ook daar hebben ze wat op gevonden. Iedereen krijgt namelijk nog een klein ‘kenteken’ achter de voorruit, dat ook weer voorzien is van een RFID-chip. Als dit plan er komt moeten we dus verplicht ZO’N STICKER opplakken.

  Agenten en bijvoorbeeld pomphouders kunnen op een afstand van ongeveer 20 meter de chip uitlezen met een scanner (á duizend euro) en zien dus direct wat voor vlees ze in de kuip hebben: staat de auto als gestolen geregistreerd & kloppen de kentekengegevens wel of niet.

  Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit vermoedt dat er dankzij het chipkenteken honderden auto’s minder verdwijnen, omdat de omgekatte exemplaren direct door de mand vallen bij een controle. Tenzij ook de voorruit met het mini-kenteken wordt overgezet natuurlijk. Of die RFID-chip wordt gekraakt & vervalst. Want echt waterdicht zijn systemen van de overheid in combinatie met chiptechnologie nou ook weer niet.

  Wie denkt dat dit plan onhaalbaar is heeft het mis. Een collectief gevormd door de RAI Vereniging, RDW, ANWB, BOVAG, het Korps landelijke politiediensten, openbaar ministerie en de producenten van nummerborden hebben allen hun zin gezet op het chippen van kentekenplaten. Die semi-digitale gele plaat komt er dus gewoon. Of u dat nou wil of niet.

  Het invoeren van de chipkentekens zou 17 miljoen euro kosten, en een besparing van 70 miljoen euro voor het bedrijfsleven alsook de overheid moeten opleveren. En we zijn allemaal weer een stukje zichtbaarder op de overheidsradar. Maar aan de andere kant: brandstofstelende mafketels wordt het zo een stuk moeilijker gemaakt. (via Telegraaf)
   
   

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl