Als je niets te verbergen hebt waarom zou je dan iemand wantrouwen?
Recente Tweets
Laatste reacties
  Artikelen
  Foto's
  Lijst met albums
  Politie maakt digitale vingerafdrukken
  Politie maakt digitale vingerafdrukken
   
  DIKSMUIDE - De agenten van politiezone Polder kunnen voortaan digitale vingerafdrukken maken. Zo'n scanner kost 44.000euro, maar de politie kan wel veel sneller werken.
  Alle vingerafdrukken werden tot voor kort met inkt en papier gemaakt en naar Brussel opgestuurd. De oude manier van werken is iets minder nauwkeurig en het duurde bijna een maand om te weten te komen of de vingerafdrukken bekend zijn en afkomstig zijn van een mogelijke dader. Een hypermoderne scanner om vingerafdrukken te maken verhoogt de professionaliteit van het politiekorps. De officiële naam van het nieuwe toestel is fingerprint image transmission (FIT).
  'Dit nieuwe digitale toestel kan ook foto's nemen en individuele beschrijvingen opslaan. Het nemen van de vingerafdrukken gebeurt automatisch. Het apparaat stuurt ze via een mail door naar de databank van de federale overheid in Brussel. Als lokale politie weten we binnen de drie minuten of de ingestuurde vingerafdrukken bekend zijn en of ze overeengekomen met sporen die gevonden zijn op de plaats van een misdaad', zegt commissaris Wim Merlevede.

  Inbrakenplaag

  'Deze scanner draait al enkele weken proef. We hebben al 25 vingerafdrukken gemaakt en doorgestuurd. Dit gebeurt onder meer in het kader van de inbrakenplaag. Met al die vingerafdrukken proberen we mensen uit te sluiten die in verband gebracht worden met deze inbraken. Zo zuiveren we de vingerafdrukken uit van slachtoffers en getuigen en hopen we de daders te kunnen ontmaskeren', zegt Wim Merlevede.

  Negen personeelsleden van het lokale politiekorps De Polder hebben een opleiding gevolgd om met dit FIT-station te kunnen werken. Het zijn deze politiemensen die voortaan instaan voor de opleiding van hun collega's.
   
  Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=E137JK1C

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl